Για τα δυο (2) χρόνια ΣΥΡΙΖΑ

Ομολογώ ότι αυτό που μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι πολιτικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν ελάχιστα χρόνια πριν τείνουν να εξαφανιστούν από την μνήμη.

Είναι άραγε τόσο πυκνός ο πολιτικός χρόνος ή μήπως η μνήμη άρχισε να ασθενεί; Θέλω να πιστεύω ότι είναι το πρώτο.

Για τα δυο (2) χρόνια ΣΥΡΙΖΑ (απίστευτο αλλά έχουν περάσει 2 χρόνια) το πιο εντυπωσιακό δεν είναι τόσο η άνοδος στην εξουσία τον Γενάρη του 2015 αλλά η επανεκλογή του κυρίως λόγω της κωμικοτραγικής διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη, των capital controls και τον εξευτελισμό του ελληνικού έθνους στις εισόδους των Τραπεζών.

Προφανώς η ελληνική κοινωνία ήταν τόσο κουρασμένη και αηδιασμένη από το παλιό πολιτικό προσωπικό που προτίμησε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία παρά να επιστρέψει στους ίδιους.

Αυτούς, που μεταξύ άλλων, φέσωσαν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα (δηλαδή ΕΜΑΣ) με 400 εκατομμύρια ευρώ θαλασσοδάνεια. Νομίζω είναι σημαντικό να υπενθυμίζουμε διαρκώς ότι τα δάνεια δεν ήταν η μόνη πηγή εσόδων για τα κόμματα αυτά. Υπήρχαν γενναίες κρατικές επιχορηγήσεις, υπήρχαν συνδρομές μελών και θέλω να πιστεύω (αφελώς) ότι το πράμα σταματούσε εκεί.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πιο προσεκτικός στις προεκλογικές του εξαγγελίες και αν ήταν πιο ρεαλιστής στην πορεία των διαπραγματεύσεων σε συνδυασμό με μια μέτρια διαχειριστική ικανότητα θα κυβερνούσε για πολλά πολλά πολλά χρόνια ακόμη.

Οι λοιποί θα την παλεύουν με …Ραγκούση, Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη, ΓΑΠ, Καρχιμάκη και δεν συμμαζεύεται.

Δηλαδή καληνύχτα..

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s