«13η σύνταξη». Πολιτικαντισμός και μια (ακόμη) αγκωνιά στους νέους.

s23_skitso-thumb-largeΛένε ότι η εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Επί του προκειμένου ισχύει ότι το σκίτσο είναι χίλιες λέξεις (Αν. Πετρουλάκης, Καθημερινή 25-12-16)

Πρόκειται για τη «13η σύνταξη» (για εσωτερική κατανάλωση) ή «εφάπαξ χορήγηση βοηθήματος» σε χαμηλοσυνταξιούχους (για απολογία στους «έξω» με μετάνοιες)

Βέβαια το ποιος είναι ο χαμηλοσυνταξιούχος ή ποιος είναι ο χαμηλόμισθος σε αυτή την χώρα με τα σημερινά δεδομένα είναι μια έννοια σχετική και πάντως θέλει μεγάλη κουβέντα.

Σίγουρα πάντως ο συνταξιούχος των 850 ευρώ, με τα σημερινά δεδομένα, δεν είναι ο δυστυχέστερος σε αυτή την Χώρα. Πολλώ δε μάλλον από την στιγμή που δεν εξετάζεται αν υπάρχει και άλλη σύνταξη μέσα στην ίδια οικογένεια ή αν υπάρχουν άλλα εισοδήματα ή περιουσιακά στοιχεία.

Στη Χώρα με τα εκατομμύρια των ανέργων, τους πολλές χιλιάδες μερικώς ή εκ περιτροπής απασχολούμενους των ολίγων ωρών εργασίας την εβδομάδα, ουδείς σώφρων πολιτικός θα δώσει προτεραιότητα στο συνταξιούχο των 850, των 750 ή και 650 ευρώ.

Στο ΣΥΡΙΖΑ δώσανε για προφανείς λόγους.

Δώσανε όμως και στην..Δημοκρατική ΣΥΜπαράταξη. Οι γκοντζίλα νίκησαν για μια ακόμη φορά..εξάλλου το κομματικό τους ακροατήριο είναι κατά βάση υπέργηρο.

Οι άνεργοι δεν έχουν φωνή.

Ούτε οι σκληρά εργαζόμενοι νέοι μας- η εκπροσώπησή τους από την ΓΣΕΕ μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί. Αυτοί πιο πολύ νοιάζονται για την διατήρηση των προνομίων στις ΔΕΚΟ από τις οποίες άλλωστε προέρχεται η συντριπτική πλειοψηφία των μελών των οργάνων της ΓΣΕΕ.

Με αυτά και με αυτά (και με την αναλογία εργαζομένων/συνταξιούχων στο 1,3/1) πολύ φοβούμαι ότι σε ελάχιστα χρόνια δυνατότητα καταβολής συντάξεων (ενίοτε εφάπαξ βοηθημάτων-13η σύνταξη-14η σύνταξη κοκ) θα υπάρχει

ΜΟΝΟ αν ο Χριστός κατέλθει επί της γης και πολλαπλασιάσει τον άρτο και τα ψάρια.

Καλή μας Χρονιά και καλά μυαλά!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s